Marketing stage bij baas.agency: 6 zaken die Dorien niet zag aankomen

Haaave you met… Dorien? 🙋🏻‍♀️

Toen ik een klein jaar geleden kennis maakte met baas.agency twijfelde ik geen moment. ‘(baas.) agency life’ was waarvan ik wilde proeven, als kers op de taart van mijn opleiding. Ik bereidde mijn marketing stage tot in de puntjes voor en toch werd ik verrast.

Hieronder vertel ik over zes zaken die ik niet zag aankomen toen ik koos voor een marketing stage bij een agency als baas.agency.

Stagiaire Dorien bij baas.agency
1

Werken met meerdere klanten en niet ultra flexibel zijn, gaan niet samen

Op vier uur tijd voor drie verschillende klanten werken? Dat is niet uitzonderlijk bij baas.agency. Meerdere klanten zorgen voor meerdere uitdagingen, en af en toe ook brandjes blussen. En een brandje, dat blus je best ASAP. Het hoofd koel houden, prioriteiten stellen en snel kunnen schakelen tussen projecten is dus een big go bij een marketing agency.  🔥

geen enkele dag is hetzelfde
2

Elke dag is anders, écht anders!

De ene dag werk je aan een Google Ads structuur voor een multinational en de dag erna aan een sollicitatieflow optimalisatie voor een Vlaamse KMO. De ene dag ben je relatief onbekend en de volgende dag ga je viraal op Instagram reels. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen, kansen en projecten. Daarnaast moet je heel wat verschillende klanten tevreden houden. Verveling staat dus niet in het woordenboek van een recruitment marketing agency.

Screenshot 2023-06-27 at 16.56.53

3. Elk team heeft creatieve EN analytische marketeers nodig

God bless mijn creatieve collega’s. Als mijn hoofd iets te veel in cijfertjes en grafiekjes denkt, toveren de collega’s in een handomdraai de nodige mooie woorden uit hun mouw. Samen komen we tot het ultieme eindresultaat. Hello, perfecte balans tussen creatief en analytisch, want het moet mooi zijn én het moet werken. 📈🎨

Dorien en Elke bij het begin van hun stage bij baas agency
4

Je skills groeien als kool

Dat ik veel heb bijgeleerd is een understatement. Al snel kwam ik erachter dat data & digital recruitment marketing mijne meug is. Ik besliste dan ook halverwege mijn stage mezelf hierin te verdiepen. Ik trok analytische collega’s aan de mouw en samen stelden we een takenpakket samen, volledig gericht op wat ik wilde leren. Ondertussen kan ik volgens sommige collega’s toveren met GA4, GTM en Looker Studio 😉.

Je marketing skills groeien als kool bij een agency
5

Een potje kickeren is de ideale pauze bij een concentratiedipje (ook als je er niks van bakt)

Werkt je hoofd even niet meer mee? Nood aan een opkickertje? In no time heb je een kickerteam bij elkaar gescharreld en sta je te schreeuwen aan de kickertafel. Pauze well spent, ook als own goals, goals met het middenveld of de bal voorbij laten gaan alles is dat je kan ⚽️.

kickertafel van baas agency

6. Last but not least: geheimen? Die bestaan niet bij baas.agency!

Na een kleine maand stage rolden de woorden: “jullie delen écht alles met elkaar hé…” uit mijn mond. Het team van baas.agency kent geen geheimen voor elkaar. Wie volop aan het daten is en hoe dat loopt, welke hond afgelopen weekend iemands voordeur bevuilde of foto’s van ontstoken voeten… het wordt allemaal rijkelijk besproken en geshowd. No worries dus, want waar je ook mee zit, je kan je ei kwijt 🥚. En die transparantie gaat verder dan onze persoonlijke verhalen, ook op vlak van bedrijfsvoering is iedereen van alles op de hoogte. Discussies worden openlijk gevoerd en iedereen krijgt inzicht in waarom bepaalde beslissingen genomen worden, groot of klein! 

Dorien de stagiaire met haar vrouwelijke collega's

Samengevat:

Stage bij een Employer Branding en Digital Recruitment Marketing bureau als baas.agency? DOEN! (baas.)agency life was een ervaring om U tegen te zeggen. Ik blik terug op een stage vol verrassingen, lessen, verliezen met kickeren, maar bovenal: héél fijne collega’s en een perfecte voorbereiding op het werkveld. 💯